Digital Experience Manager

De beste digitale klantervaring om de naamsbekendheid, omzet en klanttevredenheid te verhogen.

“De rol van een digital experience manager is een integraal onderdeel van een bedrijf. Zijn/haar doel is om de best mogelijke klantervaring te creëren in relatie tot hun merk. De digital experience manager moet in staat zijn om eventuele online hiaten tussen de klant en het product of merk te overbruggen.”

Omzet verhogen

Kosten besparen

Klanttevredenheid verhogen

Performance analyse

Digital experience managers analyseren technische en commerciele statistieken zoals laadtijden, sitebezoeken en conversieratio's. Hierdoor kunnen ze nieuw geïmplementeerde wijzigingen meten en andere pagina's of functionaliteit identificeren die moeten worden geoptimaliseerd. Op basis van hun analyse kan een digital experience manager vervolgens de nodige wijzigingen aanbevelen en ontwerpen.

User Experience management

Een digital experience manager is vaak verantwoordelijk hoe de website of app eruitziet en functioneert, ook aan de achterkant. Dit kan betekenen dat het helemaal opnieuw ontworpen dient te worden voor de beste gebruikerservaring. Dit kan met kleine optimalisaties tot complexe digitale transformatieprojecten. Door de pijnpunten en business wensen inzichtelijk te krijgen, bepaal je samen de UX professionals de digitale strategie.

Project management

Alle wijzigingen die de digital experience manager aan websites of apps wil aanbrengen, vereisen de medewerking van andere werknemers, zoals content schrijvers, designers en webontwikkelaars. Om succesvol te kunnen werken met multifunctionele teams, moeten digital experience managers vaardig zijn in projectbeheer, zoals het definiëren van reikwijdte en vereisten, het beheren van tijdlijnen en het communiceren van problemen en status.

Stakeholder management

Een bedrijfswebsite heeft veel belanghebbenden binnen een organisatie - marketing, klantenservice, productteams, werving, bedrijfscommunicatie - en elk van hen heeft zijn eigen agenda voor de website, wat soms resulteert in tegenstrijdige doelen. Om effectief te zijn, moet een digital experience manager in staat zijn om te communiceren met belanghebbenden en consensus te bereiken over de strategie en aanpassingen van de website. Anders besteden ze kostbare tijd aan interne brandbestrijding.

Kennismaken en/of sparren over samenwerkingen?